Лято в Родопи планина и град Чепеларе

Екскурзионни летувания

Планински лагери

Как се пали огън, къде да си направи бивак, да работи с карта и компас и разчита маркировки в планината, познава животните, дърветата и растенията.

Игри – задачи в които децата ще развиват своите индивидуални качества, логическо мислене и комуникативна способност.

Това са част от нещата, които ще покажем на вашето дете в този планински приключенски лагер в красивата Родопи планина и подножието на връх “Мечи чал” над град Чепеларе.

Западни Родопи – детски планински лагер

20.06.2017 – 26.06.2017                 27.06.2017 – 03.07.2017 

04.07.2017 – 10.07.2017                 25.07.2017 – 31.07.2017

08.08.2017 – 14.08.2017                22.08.2017 – 28.08.2017

Цена:  543  лв. 

Програма:

Ден 1. Пристигане на групата. Запознаване с екипа и настаняване в къща “Майски сняг”. Обяд. 

Следобедна разходка из град Чепеларе, запознаване с историята на града, посещение на “Музей на Родопския карст”, беседи и следобедна домашна лимонада. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

Ден 2. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за деня. Отпътуване с бус към скалния феномен “Чудните мостове”. Кратък преход до хижа ” Скалните мостове” (1:30 ч.). Запознаване с правилата за безопасност в планината и основната туристическа маркировка. Обяд на открито. Връщане към скалния феномен “Чудните мостове”, разглеждане и запознаване с феномена. Лекция за опазване на околната среда и екология. Отпътуване към г.Чепеларе. Разбор на деня и свободно време. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

Ден 3. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за планински преход до хижа “Мечи чал” (2-3 часа). Работа по туристически маршрут, ориентиране по маркировка, четене на туристическа карта. Обяд на хижа “Мечи чал”, лекция от ПСС (“Планинска Спасителна Служба”), оказване на първа помощ на пострадал в планината. Запознаване с флората и фауната на Родопи планина. Връщане към г. Чепеларе ( Отборна игра по ориентиране ). Разбор на деня. Вечеря. Свободно време. Запознаване с програмата за следващия ден.

Ден 4. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за деня. Придвижване на групата към местност “Лопуха”. Програмата включва: Запознаване с основна алпийска екипировка (въжета, карабинери, сбруи и т.н.), алпийски възли, “алпийски тролей” и практика на скала. Обяд на открито. Каране на планински велосипед в местността. Връщане в  г.Чепеларе. Разбор на деня и свободно време. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

Ден 5. Разбудка. Закуска. Свободно време и културни занимания в г. Чепеларе, посещение на “Музей на ските и ски спорта”. Обяд. Подготовка на групата за преход до ” Национална Астрономическа Обсерватория НАО – Рожен”. Вечеря. Преход до “НАО – Рожен”, запознаване с дейността и целите на обсерваторията, наблюдение през телескоп на съзвездия, луната и друга галактика. “Нощен преход” с фенери до г. Чепеларе.

Ден 6. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за лек преход до местност “Янчовица”. Лекция за бивакуване в планината, правила и безопасност, методи за палене на огън по естествен начин, правила за оцеляване в дивата природа. Обяд. Практически занимания по лекцията (устройване на бивак, разпъване на палатки, подготовка за пренощуване, устройване на лагерен огън и т.н.). Приготвяне на вечеря от децата с помощта на инструкторите. Вечеря. Разкази и истории край лагерния огън.

Ден 7. Разбудка. Закуска. Събиране на лагера и лек преход обратно към г. Чепеларе. Свободно време и обяд. Сбогуване с екипа и домакините. Отпътуване на групата.

Цената включва:

Пълен пансион (нощувка, закуска, обяд, вечеря), квалифициран екип (педагог, инструктор “треньор”, гидове, планински спасител), необходимата екипировка за дадените мероприятия, планинска застраховка, транспорт по време на лагера.

Цената не вkлючва:

Входове и такси за посещаваните обекти (средно по 3-4 лв. на обект), транспорт до град Чепеларе и обратно.

За повече информация и записвания моля свържете се с нас.

По близо до българските планини, така както те бяха близо до нас всяко лято в ученическите ни години.

Маршрути за лято 2017 – Родопи планина:

1. г.Чепеларе – НАО „Рожен”- хижа „Момчил Юнак”- Хайдушки поляни – хижа Преспа- хижа Свобода – „Караджов камък”  – село Врата – 4 дни

2. хижа Смолянски езера – връх Снежанка –  хижа Изгрев – Чудни мостове – Римски път –  връх Персенк – Модърска пещера – Върховръх – село  Храбрино. – 7 дни

3. село Гела – хижа Ледницата – с.Мугла – м.Чаирски езера – село Триград – село Буйново – село Ягодина – 9 дни

4. КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ и ИЗВОРИТЕ НА АРДА – 7 дни

За подробната програма и цена моля свържете се с нас.

 Мислите за лято, слънце, пясък, вълни, хавайски сърф са все по-силни и приказни.  Surf Camp, от планината отиваме на плаж Корал, оставяме раниците и туристическите обувки да си почиват и грабваме хавайките, от зелените планини се втурваме към вълните!
Живеем на плажа, учим се да караме хавайски сърф, ориентираме се в природата, катерим се по нашата въжена градина, оцеляваме, общуваме и се запознаваме, помагаме на хората до нас и разчитаме на тях, забавляваме се. Лагерите стартират на 22 Юни и ще продължат до 09 Септември. Продължителноста на всеки лагер е 8 дни. Участие могат да вземат всички деца и юноши, начинаещи, напреднали, каращи и бъдещи млади сърфисти.

                                                        Дати за сезон лято 


                                                                      Цена: 
Програма на лагера:

Пълен пансион на палатков лагер
*закуска, обяд, вечеря, нощувки за целия престой
*при не благоприятни климатични условия, децата ще бъдат настанени в семеен хотел

Спортна програма
* ежедневни тренировки по хавайски сърф
* каране на СЪП и каяк
* плуване
* преходи и ориентиране в природата
* въжена градина
* лекции и игри

Транспорт
*отпътуване от София в 07:00ч

Воден спасител
Медицинско лице на лагера

Екипировка за къмпингуване и сърф екипировка.

За повече информация и записване моля свържете се с нас

Детски лагери в Родопи планина

Сърф лагер на Черно море

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *